Maja Karlsson

Strikk svenske mønster

20 modeller og 40 tradisjonelle mønster


Maja Karlsson

Maja Karlsson er en erfaren og kunnskapsrik strikkedesigner, forfatter, fotograf, kursleder, og er mye rundt og foreleser i både Sverige og Norge. Mange tusen følger henne på instagram.

Som i Norge har de i Sverige en fantastisk rik skatt av tradisjonelle flerfargede strikkemønster. Her ser vi nærmere på 40 av disse mønstrene, og forvandler dem med hjelp av strikk og garn til nye, vakre plagg.

Blomster, border, geometriske figurer, stjerner, mennesker og dyr utgjør stammen i den svenske mønsterstrikkingen. Og i denne bokas mønsterbibliotek kan du ved hjelp av tydelige diagram og strikkede prøvelapper, se hvordan du maske for maske skaper dem.

Designeren Maja Karlsson har anvendt bokens mønster på 22 strikkede plagg med varierende vanskelighetsgrad – alt fra sokker og votter til trøyer og kofter. Plaggene er fine og finurlig konstruerte med bearbeidede detaljer som gir det lille ekstra. 

La det vakre bildematerialet vekke din strikkelyst, og slipp løs fantasien og skaperkraften! Bruk de forskjellige mønstrene i boka på de plaggene du vil – eller anvend dem på helt andre strikkeprosjekt. For dette er en mønsterarv som er altfor vakker til å gå i glemmeboka.

Oversetter
Dorthe Erichsen
ISBN
978-82-93311-38-6
Pris
349
Innbinding
Innbundet
Utgis
August 2017
Format
195x260