Jon Berg & Rodrigo Belda

Smak spansk!

Mat & Vin fra Madrid


Jon Berg & Rodrigo Belda

Jon Berg er historiker fra UiO og sommelier fra Beverage Academy. Han er lidenskapelig opptatt av mat og drikke, og har tidligere gitt ut Italia. En matsafari (2016) og Spania. En Matsafari (2011). Han var journalist i NRK i mange år, og er nå kommunikasjonssjef i Klima- og miljødepartementet.

Rodrigo Belda er født i Chile og kom til Norge i 1988. Han er daglig leder og eier av Concept Restaurants, som eier restaurantene Delicatessen, Aymara og Publiko. Han er utdannet kokk, og ble kjøkkensjef på Delicatessen Tapasbar i 2000. Belda har tidligere gitt ut Tapas (2012).

Den kjente mat- og reisefotografen Paul Paiewonsky har tatt bildene.

Bli med på matsafari til Madrids spennende kjøkken! Madrid er på kort tid blitt et av verdens ledende mat- og vinområde. Hvor enn du går, finner du fantastiske restauranter og tapasbarer, mange av dem etablert de seneste fem årene.

Smak spansk. Mat & vin fra Madrid er en reise- og kokebok i ett. Forfatter Jon Berg og restauratør Rodrigo Belda har besøkt noen av de beste restaurantene og barene i Madrid og omegn, og har fått oppskrifter fra kokkene. Du lærer å lage tradisjonelle og moderne retter av Madrids egne kokker.

80 oppskrifter på enkle og smakfulle retter med vinanbefalinger. Oppskriftene er tilpasset et norsk kjøkken, og alle ingrediensene kan fås kjøpt i Norge. Boka inneholder reportasjer og intervjuer, og tips til restauranter, barer, konditorier, delikatesseforretninger og markeder. Her er også tips til utflukter fra Madrid, som verdensarvbyen Toledo.

Fotograf
Paul Paiewonsky
Bokdesign
Tom Aanensen
ISBN
978-82-93311-34-8
Innbinding
Innbundet
Pris
399
Format
19x26
Utgivelsesår
2017
Sjanger
Mat, drikke og reise
Serie
Matsafari