Shaun Bythell

En bok-handlers dagbok


Shaun Bythell

Han er bokhandler og driver The Bookshop i den skotske byen Wigtown, der han også arrangerer den lokale litteraturfestivalen. En bokhandlers dagbok er hans første bok.

EN HYLLEST TIL BOKEN 

Og den perfekte gave å gi til alle bokelskere! 

I den idylliske skotske småbyen Wigtown driver Shaun Bythell bokhandelen The Bookshop. Hyllene er fulle av glemte mesterverk fra litteraturhistorien. Spørsmålet er om noen vil betale for dem?  

En bokhandlers dagbok er en skarp og morsom skildring av en bokhandlers prøvelser i vår tid. Samtidig er det en hyllest til den viktige samfunnsrollen som bokhandelen har – og et lidenskapelig forsvar for verdien av å lese bøker.

SAGT OM:
«Denne historien må for bokelskere være det Nick Hornbys 'High Fidelity' er for mange plateelskere; et stykke litteratur en ikke kan unngå å elske. Bythell driver selv en bokantikvariat i den lille skotske byen Wigtown. Selvfølgelig et nært finansielt selvmord, men han holder ut. I denne dagbokskildringen av eget liv, skildres antikvariatet med alle sine snurrige kunder og pussige situasjoner varmt, nært og livlig. I tillegg namedroppes mangt et vekt og forfatternavn underveis, for vidre lesing. Lovable!»
Tønsberg Blad, Erik Anbefaler, 21. september 2018

«En tørrvittig skottes dagbok fra et iskaldt antikvariat i den lille byen Wigtown er årets morsomste lesing! Den er den perfekte gave til alle som leser, liker bøker, liker bokhandlere, liker antikvariater. Så den burde være midt i blinken for alle Tronsmo-kunder.» 
Tronsmo bokhandel, Instagram 9. desember 2017

En nydelig hyllest til den viktige samfunnsrollen som bokhandelen har!
@Bokhandlerbeth

«Fantastisk underholdende.»
The Observer

«Dette er bokens viktigste budskap: Støtt din lokale bokhandel. De har et desperat behov for din hjelp, og verden vil bli en betydelig fattigere plass uten dem.»
The Independent

«En sjarmerende memoarbok, full av mørk humor.»
Daily Mail

«Like morsom som fascinerende.»
Anthony McGowan

349,- inkl. frakt

Oversatt av
Nina Aspen
Originaltittel
The Diary of a Bookseller
Sjanger
Roman
FORMAT
Innbundet
ISBN
9788293311485
PRIS
349,-
UTGIVELSE
2018, høst