Nils Jøran Riedl

Roma

Historiske vandringer


Nils Jøran Riedl

Nils Jøran Riedl er utdannet cand.philol og teolog. Fra 2013 er han sogneprest i Svolvær og Strandlandet, før det var han studentprest ved Universitet i Oslo og Handelshøyskolen BI. Riedl har et nært forhold til Italia, og har vært i Roma utallige ganger. Han skrev den første utgaven av denne boken sammen med Petter Møller (utgitt 2001).

Ingen by i verden har så mange kulturskatter som Roma. Her er nok ruiner, gravkamre, klostre, kirker, katakomber og katedraler, museer, malerier og skulpturer til å dekke et helt livs oppdagelsesreise. Å få oversikt over denne praktfulle byen er ikke enkelt, der de ulike tidsepokene krysser hverandre fra gate til gate.

Så hvor skal du begynne, hva er viktigst å få med seg? Nils Jøran Riedl har gjort jobben for deg. I denne boka får du konkrete tips til vandringer, der du får med de viktigste severdighetene.

Roma – historiske vandringer er en håndbok for den som ønsker å forstå mer av Romas unike kulturhistorie. Med utgangspunkt i antikkens, renessansens, barokkens og nyere tids Roma presenteres spennende vandringer fra katakomber til katedraler. Vi dukker ned i Romas gamle gravkamre, følger Luther på pilegrimsruten gjennom Romas sju hovedkirker og lar oss beruse av barokkens sanselighet.

Boka inneholder kart og tips til 10 ulike vandringer. En bok for nye og viderekomne Roma-elskere.

 

kr. 299,-

inkl. frakt i Norge

Fotograf
Paul Paiewonsky
Bokdesign
Ingrid Ulstein
Format
135 x 220, heftet
ISBN
978-82-93311-20-1
Utgivelsesår
2015, høst