Richard Osman

Torsdags-mord-klubben


Richard Osman

Britiske Richard Osman er en kjent TV-personlighet i Storbritannia, han er TV-vert for populære BBC Quiz, og er en stamgjest i mange andre TV-show. Han har også skapt og arbeidet som ansvarlig produsent for utallige britiske og amerikanske TV-show. Han har 800.000 følgere på Twitter. Torsdagsmordklubben er hans debutroman, og da den ble gitt ut 3. september 2020, solgte den så bra at den ble «the fastest-selling adult crime debut novel since records began» (The Bookseller).

Fire hobbydetektiver møtes i hemmelighet hver torsdag for å diskutere uløste mordsaker. De kaller seg Torsdagsmordklubben, og alle medlemmene bor i den idylliske seniorlandsbyen Coopers Chase i Kent. Joyce er tidligere sykepleier, Ron er eksfagforeningsleder, Ibrahim er pensjonert psykiater og den hemmelighetsfulle Elisabeth sies å ha vært spion i sine yngre dager. En dag skjer det et drap i landsbyen, og Torsdagsmordklubben får en ekte sak, med et ekte lik i fanget. Og der ute et sted finnes det en ekte morder.

Dette er 1. bok i serien om Torsdagsmordklubben.

«En fantastisk detektivroman … det veldreide plottet holder deg på pinebenken, men det er det herlige persongalleriet som er historiens største styrke.»
The Mirror

«Vittig, varm og klok med uimotståelige karakterer – dette er en av årets herligste bokutgivelser.»
Daily Mirror

Originaltittel
The Thursday Murder Club
Oversatt av
Kari Engen
ISBN
9788293311942
Utgis
Februar 2021