Maria Turtschaninoff

Naondel

Krøniker fra Det røde klosteret 2


Maria Turtschaninoff

Finlandssvenske Maria Turtschaninoff (født 1977) fikk sitt store gjennombrudd med «Krøniker fra Det røde klosteret» som består av Maresi (2014, på norsk 2017), Naondel (2016, på norsk 2018) og Brevene fra Maresi (2018, på norsk 2020). Maresi ble nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2015 og Brevene fra Maresi ble nominert i 2019. I 2017 mottok Turtschaninoff Det svenske kulturfondets store kulturpris for sitt litterære arbeid med serien.

Naondel er den frittstående fortsettelsen på Maria Turtschaninoffs suksessroman Maresi. I Naondel får ursøstrene som grunnla Det røde klosteret med egne ord fortelle sin historie.

Som ung jente får Kabira i oppgave å vokte en kilde med både gode og onde krefter. Men da hun forelsker seg i visirens flotte, men selvopptatte sønn, Iskan, avslører hun kildens hemmelige krefter for ham. Iskan forstår umiddelbart at han kan anvende kildens mektige krefter til sine egne mørke formål, og Kabiras feilsteg får fryktelige konsekvenser for både henne selv og resten av befolkningen i landet. Fanget i Iskans harem, i palasset til Ohaddin, får Kabira snart selskap av andre kvinner: nomadejenten Garai, krigeren Sulani, drømmeveversken Orseola, og mange flere. Søsterskap og samhold mellom kvinnene oppstår ikke av seg selv. Først når de begynner å samarbeide, blir det mulig å flykte. Men flukten har sin pris, både for dem som blir igjen og for dem som unnslipper.

349,- inkl. frakt

Oversatt av
Nina Aspen
Originaltittel
Naondel. Krönikor från Röda klostret
Sjanger
Roman, fantasy
Format
Innbundet
ISBN
9788293311508
Pris
kr. 349,-
Utgivelse
April 2019