Maria Turtschaninoff

Naondel

Krøniker fra Det røde klosteret #2


Maria Turtschaninoff

Finsksvenske Maria Turtschaninoff(født 1977) er kjent for å skape historieinspirerte fantasiverdener med sterke, kvinnelige protagonister. Første bok i serien, Maresi, ble i 2015 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for barn og ungdom. I 2017 mottok Turtschaninoff Det svenske kulturfondets store kulturpris for sitt litterære arbeid med «Krøniker fra Det røde klosteret». 

Naondel er den frittstående fortsettelsen på Maria Turtschaninoffs suksessroman Maresi. I Naondel får ursøstrene som grunnla Det røde klosteret med egne ord fortelle sin historie.

Som ung jente får Kabira i oppgave å vokte en kilde med både gode og onde krefter. Men da hun forelsker seg i visirens flotte, men selvopptatte sønn, Iskan, avslører hun kildens hemmelige krefter for ham. Iskan forstår umiddelbart at han kan anvende kildens mektige krefter til sine egne mørke formål, og Kabiras feilsteg får fryktelige konsekvenser for både henne selv og resten av befolkningen i landet. Fanget i Iskans harem, i palasset til Ohaddin, får Kabira snart selskap av andre kvinner: nomadejenten Garai, krigeren Sulani, drømmeveversken Orseola, og mange flere. Søsterskap og samhold mellom kvinnene oppstår ikke av seg selv. Først når de begynner å samarbeide, blir det mulig å flykte. Men flukten har sin pris, både for dem som blir igjen og for dem som unnslipper.

349,- inkl. frakt

Oversatt av
Nina Aspen
Originaltittel
Naondel. Krönikor från Röda klostret
Sjanger
Roman, magisk realisme
Format
Innbundet
ISBN
978-82-93311-50-8
Pris
349
Utgivelse
April 2019