Maggie O'Farrell

Hamnet


Maggie O'Farrell

Ble født i Nord-Irland i 1972, vokste opp i Wales og Skottland, og er nå bosatt i Edinburgh. Hun er tidligere journalist og debuterte som forfatter i år 2000 med romanen After You'd Gone, som hun mottok debutantprisen «The Betty Trask Award» for. Siden har hun utgitt sju romaner og en selvbiografi, og mottatt adskillige litterære priser. Tidligere utgivelser på norsk er Hva skjedde med Esme Lennox? (2014) og selvbiografien Jeg er, jeg er, jeg er (2019).

Maggie O'Farrell har skrevet en uforglemmelig fortelling om familie, kjærlighet og bunnløs sorg, og om gutten som fikk et av verdens mest kjente skuespill oppkalt etter seg. Hamnet er en roman, men baserer seg på historiske fakta om et par, Agnes og William, som bodde i Henley Street i byen Stratford-upon-Avon fra 1580-tallet. De fikk tre barn, Susanna, og tvillingene Judith og Hamnet. I 1596 døde Hamnet, elleve år gammel. Etter sønnens død, skrev faren på et skuespill, Hamlet, som ble utgitt fire år etter.

England 1596. Byllepesten herjer i landet

En sommerdag i den lille engelske byen Stratford ligger den unge jenta Judith syk med høy feber. Tvillingbroren hennes, Hamnet, løper for å finne hjelp. Moren, Agnes, er i urtehagen utenfor byen. Faren er i London, der han arbeider på ett av sine skuespill. Ingen av foreldrene har en anelse om at ett av deres barn vil være død innen uken er omme. 

Hamnet er en  lysende vakker og rørende fortelling som bergtar. 

En internasjonal prisvinner og bestselger

Kåret til Årets roman under British Books Awards 2021

Vant Women's Prize for Fiction 2020.

Waterstones Book of the Year 2020.

Kåret til en av de ti beste bøkene 2020 av bl.a. New York Times, Washington Post, Financial Times, BBC, Independent og Cosmopolitan.

Kritikernes favoritt 2020.

Rettighetene er solgt til 32 land/territorier / blir oversatt til 29 språk.

Filmrettighetene er solgt til Hera Pictures.

Originaltittel
Hamnet
Oversatt av
Kirsti Vogt
ISBN
9788293311973
Utgivelse
September 2021
Format
Innbunden
Sjanger
Roman