Shubhangi Swarup

Lengselens bredde-grader


Shubhangi Swarup

Født 1982 i Nashik, bor i Mumbai, India. Hun er journalist , filmskaper, pedagog og forfatter. Lengselens breddegrader er hennes første roman og har blitt nominert til flere priser: Den ble longlisted til International Dublin Literary Award 2020; longlisted til DCS Prize for South Asian Literature 2019; den vant Tata Literature Live! Best First Book of the Year Award 2018 og var finalist til JBC Literary Prize samme år. 

En briljant debut som blander det naturlige og det overnaturlige, det menneskelige og det åndelige.

Lengselens breddegrader er full av fantasi og skjeve blikk, og byr på et storslagent menneskesyn: vår skjønnhet og grusomhet, vår evne til å skade og elske hverandre, og vårt mystiske og hellige forhold til naturen. En prisbelønt debutroman om begjæret og lengselen mellom menneskeheten og jorden selv – av et nytt litterært talent fra India.

Lengselens breddegrader feier gjennom verdener og tider som er bebodd av: en vitenskapsmann
som studerer trær og en sannsigerske som snakker med dem; en geolog som arbeider for å få slutt på nytteløse konflikter om en isbre; en overtroisk diktator og en mor som sloss for å få hennes revolusjonære sønn frigitt; en yeti som søker menneskelig selskap; en skilpadde som først blir forvandlet til en båt og deretter en kvinne; og ånden etter et uttørket hav som er like hvileløst som kontinentene. En geologisk forkastningslinje ligger i hjertet på denne briljante romanen og speiler reisen til dens karakterer. Det som binder karakterene  sammen er en visjon om livet som er like enormt som universet.

Original tittel
Latitudes of Longing
Oversatt av
Kirsti Vogt
Sjanger
Roman
Format
Innbundet
ISBN
9788293311669
Pris
kr. 399,-
Utgivelse
August 2020