Shubhangi Swarup

Lengselens bredde-grader


Shubhangi Swarup

(født 1982 i Nashik) er journalist, pedagog og forfatter. Hun bor i Mumbai i India. Lengselens breddegrader er hennes første roman og har blitt nominert til flere priser: Den ble longlisted til International Dublin Literary Award 2020; longlisted til DCS Prize for South Asian Literature 2019; den vant Tata Literature Live! Best First Book of the Year Award 2018 og var finalist til JBC Literary Prize samme år. Hun har mottatt Charles Pick Fellowship for Creative Writing ved University of East Anglia og Tata Lit Lives debutantpris.

En prisbelønt debutroman som blander det naturlige med det overnaturlige og byr på en storslagen leseropplevelse om vår skjønnhet og vår grusomhet, om vår evne til å skade og elske hverandre, og om begjæret og lengselen mellom menneskene og jorden.

Lengselens breddegrader spenner over flere generasjoner og tar oss med til verdener bebodd av blant annet en forsker som studerer trær, og en synsk kvinne som snakker med dem, en overtroisk diktator, en mor som kjemper for sin sønn, en yeti som søker menneskelig selskap, og ånden til et uttørket og hvileløst hav. Det som binder dem sammen, er en visjon om livet like storslått som universet selv.

«Jeg er blitt så glad i denne boken! Den er vakker, klok og tankevekkende, fantasifull og alvorlig, trist og morsom om hverandre, og menneskene og landskapene her kommer til å være med meg lenge.»
-Kirsti Vogt, oversetter

Original tittel
Latitudes of Longing
Oversatt av
Kirsti Vogt
Sjanger
Roman
Format
Innbundet
ISBN
9788293311669
Pris
kr. 399,-
Utgivelse
September 2020