Jostein Medhus og Espen Vesterdal Larsen, Kulinarisk Akademi

Kok & Stek


Jostein Medhus og Espen Vesterdal Larsen, Kulinarisk Akademi

Espen Vesterdal Larsen er utdannet både kokk og konditor. Han var med i kokkelandslaget i 1998–2008 og har utallige medaljer fra konkurranser med laget. Han avsluttet sin periode med olympisk gull i 2008. Jostein Medhus, utdannet kokk, var kaptein på Det norske kokkelandslaget i 2009–10, og fra 2011 har han vært manager for både junior- og seniorlandslaget. I 2012 ledet han landslaget til sølv i OL. Han har vært kjøkkensjef ved flere anerkjente restauranter, blant annet Oro og Renaa. Begge er mat- og drikkefaglige rådgivere på Kulinarisk Akademi. 

Kulinarisk Akademi i Oslo huser noen av Norges beste kokker. De holder kurs for proffer og amatører og vet hvordan de skal lære bort sine kunster på en pedagogisk god måte.

Rettene og framgangsmåten er ledsaget av fristende bilder, tatt av en av Norges beste matfotografer, Paul Paiewonsky. Han har tatt bilder til flere bøker, som Saus & Kraft (Kulinarisk Akademi, 2014),  Italia. En matsafari (Jon Berg, 2016) og Iskremfabrikken (Jan og Eyvind Hellstrøm, 2011). Paul Paiewonsky var tidligere pressefotograf i VG.

SAGT OM:

«Enkel og lettfattelig – fristende.» (terningkast 5) Stavanger Aftenblad 17/12

«Solid håndverk, tydelig og med fremgangsmåter som gjør det lett å være hobbykokk.» NRK 12/12

«Solid og gjennomarbeidet. Oppskriftene er mangfoldige og varierte.» (terningkast 6 – årets kokebok): Dagbladet 10/12 

«En av årets beste kokebøker.» Adresseavisen 5/12

«Kok & Stek er nemlig proppet med teknikker som presenteres på en svært så pedagogisk steg-for-steg-måte.» (årets kokebok, Aperitif og Norli). Aperitif 3/12

«Kok & Stek er i grunnen en komplett kokebok. Kan du det som står her, klarer du deg glimrende.» Appetitt 3/12

«Suksessfaktorene for å oppnå best resultat ved pannesteking.» VG 25/11

 «Mengder av tips til hvordan du kan fremstå som en profesjonell kokk.» TV2 24/11

«Vil du bli din egen masterchef? Lær deg teknikkene og unngå tørr biff, seigt kjøtt eller blasse grønnsaker.» Godt.no 14/11

«Dette er boken for deg som vil lære deg kokkekunst som proffene kan det.» Henne 14/11

«Boken gir deg 198 fristende oppskrifter i kjent kvalitet fra Kulinarisk Akademi.» Horecanytt/Vinofil, terningkast 5 23/10

 

PRESENTASJON:

Kok & stek viser hvordan du får et perfekt resultat når du varmebehandler grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt. Det er mange måter å koke og steke på, og her får vi presentert de viktigste prosessene for et vellykket resultat: Koking, posjering, blansjering, confitering, sous vide, pannesteking, braisering, ovnsteking, grilling og fritering.

Hva skal til for at fisken får en gyllen brunfarge, samtidig som den er mør og saftig? Hvordan tilberede biffen uten at den blir uttørket og smakløs? Hva gjør du når du vil steke lammesteken eller oksekjøttet i ovnen i mange timer? Hvordan beholde grønnsakene friske og fargerike, selv etter en omgang i gryten? I tillegg til teknikker og forklaringer på grunnleggende framgangsmåter, inneholder boka oppskrifter på retter av alle slag. Her er det enkle framgangsmåter som gjør at du selv blir stjernen på kjøkkenet. Så enkelt, og så smakfullt!

Kok & Stek er i grunnen en komplett kokebok. Kan du det som står her, klarer du deg glimrende både i hverdagen og når det kalles til fest. Dette er kokeboka du selv ønsker deg, og drømmegaven til alle som er glad i å lage god mat! 

 

KUN 349,- inkl. frakt 

Veil. pris 399,- / du sparer 50,-

Fotograf
Paul Paiewonsky
Bokdesign
Kristine Lillevik
ISBN
978-82-93311-25-6
Innbinding
Innbundet
Pris
499,-
Format
19 x 26
Utgivelsesår
2016
Utgave
1. Utg
Sjanger
Mat og drikke