Jon Berg

Nordsjø-veien.

Fra Stavanger til Hidra. En matsafari


Jon Berg

Født i Stavanger og oppvokst i Haugesund og Flekkefjord, så denne veistrekningen kjenner Jon Berg godt. Nordsjøveien er den fjerde Matsafari-boken han gir ut, men det er den første fra Norge. Smak Spansk kom i 2017, Italia. En matsafari  i 2016 og Spania. En Matsafari i 2011. Berg er utdannet historiker og vinkelner, og han var tidligere journalist i NRK Dagsrevyen. Han er også en ivrig hobbykokk, og har samarbeidet med fremragende norske kokker i sine tidligere bøker. Den kjente mat- og reisefotografen PAUL PAIEWONSKY har tatt bildene.

Rogaland er Norges viktigste matfylke, og langs Nordsjøveien finner vi delikatesser på rekke og rad. I denne boken presenteres noen av landets beste produsenter av alt fra okse, svin, ost, saft, øl og sjokolade. Bak står mennesker som er lidenskapelig opptatt av å lage topp mat- og drikkevarer. 

I tillegg besøker vi de beste kafeene og restaurantene langs denne veien, som er blant Norges vakreste. Reisen går langs de sagnomsuste jærstrendene, forbi Sogndalsstrand og Jøssingfjorden, og ender på Hidra utenfor Flekkefjord.

Spisestedene viser fram sine spesialiteter, og i boken er det oppskrifter på retter som er enkle å lage og med råvarer som alle lett kan få tak i. 

Forfatter
Jon Berg
Fotograf
Paul Paiewonsky
Bokdesign
Trine + Kim Bokdesign
Format
19x26
Serie
Matsafari
Innbinding
Innbundet