Jon Berg

Italia. En mat-safari

130 oppskrifter fra italienske kokker


Jon Berg

Jon Berg er historiker og sommelier fra Beverage Academy. Han har tidligere skrevet Spania. En Matsafari (sammen med Jarle Roheim Håkonsen, Aschehoug 2011). Han var journalist i NRK i mange år, og er nå kommunikasjonssjef i Klima- og miljødepartementet.

Italia. En matsafari er laget i samarbeid med Trattoria Popolare, Norges kanskje beste italienske restaurant. Erlend Brenden og Kristian Lambrechts (tidligere og nåværende kjøkkensjef) har gått gjennom alle oppskriftene og justert og tilpasset dem til et norsk kjøkken.

Paul Paiewonsky, tidligere pressefotograf i VG, har tatt de fleste bildene. Han har tatt bilder til flere bøker, som de to kokebøkene til Kulinarisk Akademi, Saus & Kraft og Kok & Stek.

Bli med på en reise i Italias gastronomi og landskap!

«Fortreffelig og fristende» (Dagbladet)

«En bok man ikke kan unngå å bli sulten av» (Stavanger Aftenblad, 5 poeng)

«En av årets beste kokebøker» (Adresseavisen)

«En ny grunn til å elske Italia» (Vinofil, 5 poeng)

«En flott kosebok, reisebok og kokebok» (Reiselyst,  5 poeng)

Klikk her for å lese reportasjen i Aftenposten

ITALIA. EN MATSAFARI er en reisebok og kokebok i ett, og viser hele bredden av italiensk gastronomi. I tre år har forfatter Jon Berg og fotograf Paul Paiewonsky reist på kryss og tvers i åtte regioner pluss Roma, på jakt etter Italias gastronomi og ildsjelene bak. De har møtt mange av Italias beste kokker, vinmakere, og produsenter av olivenolje, skinke, ost, grønnsaker, pasta, mel og ris. Restauranter har avslørt sine hemmeligheter, og kjøkkensjefer har delt sine oppskrifter, og resultatet er en kokebok som utstråler gleden over det gode italienske måltid.

Boken inneholder mer enn 130 oppskrifter, fra Sicilia i sør til Piemonte og Alpene i nord. Både tradisjonelle retter som spagetti carbonara, spagetti vongole, oksehaleravioli, risotto med kalveskank, vitello tonato, frityrstekte artisjokker og auberginelasagne, og retter fra det nye italienske kjøkkenet. Du lærer, steg for steg, å lage pasta, gnocchi, risotto, sauser og fyll til ravioli, og fantastiske retter av fisk og kjøtt, kaker og desserter. 

 

kr. 499,-

inkl. frakt i Norge

Matfaglig konsulent
Trattoria Popolare v. Kristian Lambrechts og Erlend Brenden
Fotograft
Paul Paiewonsky
Bokdesign
Kristine Lillevik
Format
21 x 26, innbundet
Serie
Matsafari
ISBN
978-82-93311-24-9
Utgivelsesår
2016, høst