Stacey Halls

Hitte-barnet


Stacey Halls

Vokste opp i Rossendale i Lancashire, England. Hun studerte journalistikk ved University of Central Lancashire, og flyttet deretter til London. Hun har jobbet som redaktør og skrevet aviser og magasiner som Psychologies, Independent og Fabulous. Hun ga ut sin første roman i 2019, The Familiars, som har solgt mer enn 150 000 eksemplarer.

London 1754. Seks år etter at Bess etterlot sin nyfødte datter Clara på et barnehjem i London, drar hun tilbake for å hente henne. Hun frykter det verste, at Clara kanskje er død, men blir sjokkert når hun blir fortalt at hun allerede har vært der og hentet datteren. Livet blir snudd på hodet når hun prøver å finne ut hvem som har vært og tatt med seg den lille jenta – og hvorfor.

Mindre enn halvannen kilometer unna der Bess bor, i et stille og livløst hus i utkanten av London, bor det en ung enke som ikke har forlatt huset på et tiår. Da hennes nære venn – en ambisiøs, ung lege som jobber på barnehjemmet – overtaler henne til å hyre en barnepike for sin lille datter, nøler hun med å slippe en fremmed inn i hjemmet og livet sitt. Men fortiden truer med å innhente henne og rive hennes omhyggelig konstruerte verden i stykker.

En gripende historie om mor og barn, klasse og makt, og kjærlighet mot alle odds. 

«The Familiars is the bestselling debut of 2019. And her follow-up does not disappoint.»
STELLA MAGAZINE

«If you enjoy Mindhunter levels of suspense, you’ll love it.»
COSMOPOLITAN

Oversatt av
Morten Hansen
Originaltittel
The Foundling
Sjanger
Roman
Format
Innbundet
ISBN
9788293311799
Pris
399
Utgivelse
August 2020