Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen

Duft av jul

En kjøkkenhåndbok for juletiden


Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen

EYVIND HELLSTRØM er en pionér i det moderne nordiske kjøkkenet. I 27 år var han chef på tostjernersrestauranten Bagatelle i Oslo (1982–2009). Eyvind Hellstrøm har gitt ut mange kokebøker, bl.a. Bagatelle. Hellstrøms siste måltid (2010), Hellstrøm Jr. (2012) og Bare Mat. Fra mitt kjøkken (2013). KRISTIN JACOBSEN er kokk og forfatter. Hun lærte kokkefaget hos Hellstrøm på Bagatelle (1990–1993), Paul Bocuses kulinariske universitet i Lyon (1993–96) og på restauranten Troigros i Roanne (1996). Hun har vært Hellstrøms assistent i forbindelse med bok- og tv-produksjon i flere år.

KRISTIN JACOBSEN (f. 1970) lærte kokkefaget hos Eyvind Hellstrøm på restauranten Bagatelle (1990–1993), Paul Bocuses kulinariske universitet i Lyon (1993–96) og på restauranten Troisgros i Roanne (1996). Kristin har jobbet som kokk i 24 år og har gitt ut flere kokebøker, blant annet To kokker på hjemmebane med Lise Finckenhagen (2005). Sammen med Hellstrøm har hun tidligere gitt ut Hellstrøm Jr. (2012) og Bare Mat. Fra mitt kjøkken (2013) . Hun har vært Hellstrøms assistent i forbindelse med bok- og tv-produksjon i flere år.  

I Duft av jul sørger Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen for at alt som har med mat og drikke blir perfekt til jul og nyttår. Alle de tradisjonelle rettene er med, ribbe, pinnekjøtt, torsk, julesild, medisterkaker, lutefisk og skinke, og alt nødvendig tilbehør, som rødkål, svisker og saus. I julen forventer vi ikke bare småkaker og julekonfekt, men også desserter som karamellpudding og sviskegrøt. Nyttårsfeiringen er også inkludert, med gås, and og kalkun, og andre festlige retter. De tradisjonelle rettene har selvsagt fått en moderne touch. 

Hellstrøm og Jacobsens Duft av jul er som tittelen sier, en kjøkkenhåndbok for juletiden.  Det er den komplette julehøytid – i hvert fall når det gjelder det som settes på bordet! Og av god mat kommer den gode stemningen. Og da er i grunnen julen og nyttår i boks.

Fotograf
Stian Broch
ISBN
978-82-93311-03-4
Format
19 x 27
Utgivelsesår
2014
Pris
449.-
Utgave
1. Utg
Sjanger
Mat og drikke