Frank Martela

Et meningsfylt liv

Tanker om hvordan du finner lykken i tilværelsen


Frank Martela

Frank Martela, PhD, er filosof og psykologisk forsker med spesialisering på spørsmål om meningen med livet. Han har skrevet artikler til Scientific American Mind og Salon, og arbeidet hans er omtalt både på Quartz og BBC. Forskningen hans har vært publisert i en rekke akademiske tidsskrifter, som Journal of Personality, Journal of Positive Psychology, Journal of Happiness Studies, Metaphilosophy, Southern Journal of Philosophy, Motivation and Emotion, og Organization Studies. Han har holdt foredrag for mange publikumsgrupper over hele verden og på universiteter på fire kontinenter, inkludert Stanford University og Harvard University. Han har blitt intervjuet av New York Times, Fitness, VICE og Monocle. Martela jobber ved Aalto universitet i Helsinki. Du kan lese mer om ham på www.frankmartela.com eller følge ham på Twitter @f_Martela.

Har du noen gang lurt på hva som gir livet mening? Frank Martela tar oss med gjennom filosofien og historien for å finne svar på dette grunnleggende spørsmålet, og han gir oss fire enkle og velbegrunnede svar i boken Et meningsfullt liv. Kort oppsummert er det å være 1) i kontakt med seg selv, 2) gjøre det du er god på, 3) knytte kontakt med andre, og 4) gjøre noe godt for andre. 

Martelas fire svar høres ikke særlig revolusjonerende ut, det høres faktisk veldig enkelt ut. Men der ligger også styrken, fordi vi alle kan anerkjenne verdien av dette. Det er de fire hjørnestenene i en meningsfull eksistens. Martelas tilnærming er lettfattelig, intelligent og morsom, og konklusjonene er like smarte som de er enkle. Med tanke på den krisen vi opplever nå, kan det være akkurat det vi trenger.

Oversatt av
Inger Sverreson Holmes
Originaltittel
A Wonderful Life
Sjanger
Filosofi og selvhjelp
Format
Innbundet
ISBN
9788293311768
Pris
kr. 399,-
Utgivelse
Januar 2021