Frank Martela

Et godt liv

Tanker om hvordan du finner meningen med livet


Frank Martela

Frank Martela, PhD, er både filosof og psykolog, og har spesialisert seg på spørsmålet om hva som gir livet mening. Han skriver artikler for Scientific, American Mind og Salon, og hans arbeid har vært tema på Quartz og BBC. Hans forskning har blitt publisert i utallige akademiske tidsskrifter som  Journal of Personality, Journal of Positive Psychology, Review of General Psychology og Organization Studies. Han har reist over hele verden og holdt foredrag og forelesninger, bl.a. på Stanford University og Harvard University. Han har blitt intervjuet av New York Times, Fitness, Vice News, Monocle Observer m.fl. Martela er ansatt ved Aalto University i Helsinki.

Har du noen gang lurt på hva som gir livet mening? Frank Martela tar oss med gjennom filosofien og historien for å finne svar på dette grunnleggende spørsmålet, og han gir oss fire enkle og velbegrunnede svar i boken Et godt liv. Veldig kort oppsummert er det å være 1) i kontakt med seg selv, 2) gjøre det du er god på, 3) knytte kontakt med andre, og 4) gjøre noe godt for andre. 

Martelas fire svar høres ikke særlig revolusjonerende ut, det høres faktisk veldig enkelt ut. Men der ligger også styrken, fordi vi alle kan anerkjenne verdien av dette. Det er de fire hjørnestenene i en meningsfull eksistens. Martelas tilnærming er lettfattelig, intelligent og morsom, og konklusjonene er like smarte som de er enkle. Med tanke på den krisen vi opplever nå, kan det være akkurat det vi trenger.

Oversatt av
Inger Sverreson Holmes
Originaltittel
A Wonderful Life
Sjanger
Filosofi og selvhjelp
Format
Innbundet
ISBN
9788293311768
Pris
kr. 399,-
Utgivelse
September 2020