Eyvind Hellstrøm

Bare mat.

Fra mitt kjøkken


Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm (f. 1948) er en pionér i det moderne nordiske kjøkkenet. Som ung reiste han til Frankrike for å bli kokk i verdensklassen. I 27 år var han chef på tostjernersrestauranten Bagatelle i Oslo (1982‒2009). Eyvind har gitt ut mange kokebøker, bl.a. Bagateller (2000), Verdens beste (2009), Bagatelle. Hellstrøms siste måltid (2010) og Hellstrøm Jr. (2012). Siden 2008 har han også  hatt suksess som programleder på TV3, bl.a. i «Hellstrøm rydder opp» og «Hellstrøm inviterer». I 2007 ble Eyvind Hellstrøm utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden og han ble tildelt Frankrikes høyeste utmerkelse, Æreslegionen, for sin  kokkekunst. Siden 1993 har han sittet i Le Bocuse d’Or-juryen i Lyon.

Eyvind Hellstrøm har en høy stjerne blant unge og voksne. Hans råd og tips blir lyttet til, og ingen har utfordret hans autoritet. 

En av Hellstrøms beste til nå!

– Stavanger Aftenblad 21.12.2013

«Det som gleder meg mest når jeg setter meg til bords, er at jeg har lyktes og at det smaker bra», sier Eyvind Hellstrøm. «Bordet blir rammeverket for en sanselig opplevelse som jeg ikke på noen måte vil være foruten. Av og til går det rett til hjertet. Det er som en kjæreste som jeg aldri vil gi opp.»

Her presenterer Hellstrøm både klassiske og nye retter, mat han liker å servere hjemme hos seg selv. Boka inneholder 130 smakfulle oppskrifter på Lammecarré, Kjøttkaker, Lapskaus, Fiskesuppe, Tomatsuppe, Fish & chips, Klippfiskbrandade med sjøkreps, Andebryst med fersken, Club Sandwich, Hamburger, Makroner, Belgiske vafler, Sjokoladekake med vaniljeis og mye mer.

Bare Mat er kokeboka du selv ønsker deg, og drømmegaven til alle, uansett alder!

Medforfatter
Kristin Jacobsen
Fotograf
Stian Broch
ISBN
978-82-999284-2-7
Format
19 x 26 cm
Utgivelsesår
2013
Pris
399,-
Utgave
1. utg.
Sjanger
Kokebok