Espen Smith

Espens ølsafari

De beste ølturene og den beste ølmaten


Espen Smith

Espen Smith (født 1962) er Norges fremste ølkjenner. Han har holdt hundrevis av foredrag og kåserier om å drikke og brygge øl, hva du spiser til øl og hvor du skal reise for å nyte øl. Han underviser ved Norsk Sommelier Utdannelse, ikke helt overraskende med ansvar for fagområdet øl. Han er også konsulent for restauranter og puber og har levert utstyr til mange av de nye mikrobryggeriene i Norge. I tillegg har mange hundre nordmenn hatt ham som reiseleder til ølmetropoler, både i Europa og i USA, det være seg København, London, Edinburgh, Praha og Chicago – for å nevne et lite knippe. Det er ikke til å undres over at han stadig dukker opp som ekspertkommentator innen øl i aviser, radio og TV. Espen Smith har tidligere gitt ut Ikke bare øl (2006) og var medforfatter av Ølboka – all verdens øl (2009). 

Er du glad i øl? Og er du glad i å reise? Her får du øl, lekker pubmat og reise i en og samme bok. 

Norges ølguru og fremste ølmisjonær, Espen Smith, tar deg med på de beste ølturene. Besøk bryggerier og puber i Oslo, København, Bayern, Bøhmen, Skottland og Belgia. Du får gode tips om steder å besøke, muntert og lett fortalt av Espen. Og du får oppskrifter på enkle og solide matretter som passer til øl. Espen har hatt med seg mange nordmenn på øltur ut i verdenen. Disse skattene får du nå rikt presentert i denne ølboka, og du får de beste rådene for en vellykket reise.

Espen vet akkurat hva som skal til for at du skal få en uforglemmelig reise. Boka er faktisk en opplevelsestur i seg selv. Her er morsomme historier og anekdoter, og den er rikt illustrert med flotte bilder av Niklas Lello.

ØL er VENNEdannende, hevder Espen Smith. Utallige er de som har lært seg å like godt øl av ham, enten ved å delta på hans ølreiser eller ved høre på hans smittsomme foredrag. Smak, lær og lev med Espen Smith, din beste ølguide!

Espens ølsafari er gaven til alle som har smakt øl og syns det er godt.

 

Fotograf
Niklas Lello
BOKDESIGN
Bjørn Kullset
Utgivelsesår
2013
Utgave
1. utg
Format
19 x 24
Sjanger
Mat og drikke
ISBN
978-82-999284-1-0