Colleen Hoover

En vakker dag


Colleen Hoover

Historien om Colleen Hoover (f. 1979) er den reneste Askepott-historie. Læreren, som bor i Texas med mann og tre sønner, hadde alltid skrevet små historier til husbruk, men i november 2011 bestemte hun seg for å skrive en lengre historie inspirert av låten «Head Full of Doubt/Road Full of Promises» av The Avett Brothers. Hun kalte historien for Slammed og publiserte den på nettet i januar 2012. Romanen ble fanget opp av en kjent bokblogger, og et halvt år senere lå den på bestselgerlisten til New York Times, og rettighetene ble solgt til forlaget Atria Books.

Bøkene hennes er preget av en mørk romantikk og tunge bakhistorier. Hun henter mye inspirasjon fra musikkens verden og regnes som en viktig indie-forfatter innen kategoriene Young Adult og New Adult. Siden debuten i 2012 har hun skrevet 11 romaner, og samtlige har havnet på NYTs bestselgerliste. Flere av hennes titler har blitt nominert til Goodreads Choice Awards i kategorien Romance, og i 2015 vant hun med Confess.

Livet til tjueto år gamle Sydney faller i grus den dagen hun oppdager at kjæresten er utro med hennes beste venninne. I ren desperasjon flytter hun inn på det ledige rommet i leiligheten til Ridge, den kjekke gitaristen i blokka midt imot. Sydney og Ridge har lenge kommunisert via tekstmeldinger, men Sydney innser snart at Ridge ikke har fortalt den hele og fulle sannheten om seg selv. De prøver å kjempe imot, men alle hindringene til tross så trenger de hverandre, på mer enn én måte …

En sterk fortelling om vennskap, lidenskap, svik og kjærlighet. En vakker dag trekker leserne inn i Sydneys kaotiske verden allerede fra side én.

Colleen Hoover samarbeidet med musikeren Griffin Peterson for å lage et originalt soundtrack til denne romanen. Originalmusikken til Maybe Someday ligger på YouTube. 

Sagt om En vakker dag:
Nok en gang har Colleen Hoover levert et følelsesladet mesterstykke som går rett til hjertet på deg! En vakker dag er ingen klassisk kjærlighetsroman, men jeg kan love deg at det er en av de mest lidenskapsfylte og samtidig nydeligste bøkene jeg har lest. Ren perfeksjon! 5++ stjerner!!
Aestas Book Blog

Oversatt av
Dorthe Erichsen; Hilde Lyng; Lisa Vesterås
Orig.tittel
Maybe Someday
ISBN
978-82-93311-17-1
Innbinding
Pocket
Pris
149,-
Sjanger
Roman
Sted
Texas