Maria Turtschaninoff

Brevene fra Maresi

Krøniker fra Det røde klosteret 3


Maria Turtschaninoff

Finlandssvenske Maria Turtschaninoff (født 1977) fikk sitt store gjennombrudd med «Krøniker fra Det røde klosteret» som består av Maresi (2014, på norsk 2017), Naondel (2016, på norsk 2018) og Brevene fra Maresi (2018, på norsk 2020). Maresi ble nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2015 og Brevene fra Maresi ble nominert i 2019. I 2017 mottok Turtschaninoff Det svenske kulturfondets store kulturpris for sitt litterære arbeid med serien.

Brevene fra Maresi er tredje bok i Maria Turtschaninoffs prisbelønte fantasytrilogi «Krøniker fra Det røde klosteret». I denne etterlengtede tredje delen vender Maresi, den kunnskapstørste jenta, tilbake til det fattige hjemstedet Rovas som hun ble sendt vekk fra som barn. I Rovas vil Maresi grunnlegge en jenteskole for å dele kunnskapen hun har med seg fra årene i Det røde klosteret, og dermed forbedre folks liv. Veien dit blir svært tøff. Maresi må bruke av alle sine krefter, også noen hun ikke visste hun hadde. Når en stor fare truer byen, må hun lære seg at det finnes andre typer kunnskap enn den man finner på biblioteket, og at det finnes andre typer kjærlighet enn den til bøkene og Gudinnene. Går det egentlig an å komme hjem for en som har sett verden? Og finnes det menn som ikke ønsker å kontrollere kvinnene sine?

«... Brevene fra Maresi, en tidløs fortelling om makt og undertrykkelse, fortalt med ambisjon, eleganse og stilsikkerhet, som står støtt på egne bein og fungerer som en intakt leseropplevelse i seg selv, til tross for at den er en avsluttende del i en nyskapende trilogi.»
‒Nominasjon til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2019

Oversatt av
Nina Aspen
Originaltittel
Breven från Maresi
Sjanger
Roman, fantasy
Format
Innbundet
ISBN
9788293311737
Pris
kr. 349,-
Utgis
Juni 2020