Krøniker fra Det røde klosteret

OM KRØNIKENE

«Krøniker fra Det røde klosteret» er en ny nordisk fantasyserie skrevet av finsk-svenske Maria Turtschaninoff. Bok 1 i serien heter Maresi og ble utgitt på Gursli Berg Forlag 15. august 2017. Maresi er allerede oversatt til 20 språk, blitt nominert til Nordisk Råds litteraturpris for barne- og ungdomsbøker, og har blitt tatt i mot med jubel av fantasy-elskere og anmeldere verden over. Les mer om Maresi her.

Bokserien er mørk, den tar for seg alvorlige temaer, og verdenen den skildrer er brutal og voldelig. Men samtidig blir vi kjent med karakterer som er lojale og modige, og deres vennskap, og om håp og glede. I god fantasytradisjon står det gode i sterk kontrast til det onde. Turtschaninoff mottok i 2017 det Svenske kulturfondets store kulturpris for sitt litterære arbeid med «Krøniker fra Det røde klosteret»

Gursli Berg Forlag er stolt av å representere Turtschaninoffs høyst aktuelle litteratur, og vi gleder oss til fortsettelsen. Bok 2 i serien heter Naondel og utgis på norsk i 2018, mens bok 3, Brev fra Maresi, utgis på norsk i 2019. 

Det britiske filmselskapet Film4 har nylig kjøpt rettighetene til Maresi. Dette er samme selskap som blant annet sto bak Oscarfilmene «Ten Years a slave» og «Slumdog millionaire». 

Målet er å gjøre «Krøniker fra Det røde klosteret» kjent i Norge, og forlaget har innledet et samarbeid med medielinjen på Fyrstikkalleen vgs., som kommer til å lage en boktrailer til Maresi høsten 2017. Vi gleder oss til å publisere traileren på Youtube.

SAGT OM MARESI

Maresi får svært gode anmeldelser og omtaler fra anmeldere og bloggere:

«Mørkt og magisk … Kompleks og engasjerende om kvinner i en patriarkalsk verden.» Og «Boka er en skikkelig sidevender, og Turtschaninoff har skapt et univers som kan bygges ut i alle himmelretninger. Og som er svært fristende å vende tilbake til.»
-Marie Kleve i Dagbladet sep. 2017, terningkast 5. 
Trykk her for å lese anmeldelsen

«Dette er en av de skumleste bøkene jeg har lest. Jeg likte hvor spennende alt ble, alle overraskelsene, de kjempeskumle delene, og hvordan en så liten og ganske lettlest bok, kunne inneholde så mye grusomhet, kjærlighet og sorg.»
-Bokblogger Nora Vinje.
Trykk her for å lese omtalen på Noras blogg

«Karakterene består av kvinner og jenter i alle aldre, og med forskjellige bakgrunner (noen var hjerteskjærende) som lever i harmoni med hverandre og dyrker sine interesser som noen akademiske Amazoner. Og denne øyen. Når trusselen blir veldig virkelig kjente jeg at det vekket et voldomt beskyttelsesinstinkt i meg. Turtschaninoff har laget et fantastisk sted, og jeg vil så gjerne være der og passe på.»
-Bokblogger Madeleine Ryan
Trykk her for å lese omtalen på bloggen Mugglesbridge

«En uforglemmelig fabel.»
-Suzy Feay. Financial Times

«Full av mot. Så mørk, modig og gripende at du kommer til å lese den i ett strekk.»
-Laura Dockrill

«Skiller seg ut med en oppsiktsvekkende originalitet, og  med en skremmede grad av sannsynlighet for at den farlige verdenen der skaper, kan bli en realitet!»
-Rebecca Hawkes, The Guardian