Årets bøker 2018

Skjønnlitteratur

Det ender med oss / Colleen Hoover

Våren 2018. Innbundet og e-bok 

 

En bokhandlers dagbok. Roman / Shaun Bythell

Høsten 2018. Innbundet og e-bok  

«En tørrvittig skottes dagbok fra et iskaldt antikvariat i den lille byen Wigtown er årets morsomste lesing! Den er den perfekte gave til alle som leser, liker bøker, liker bokhandlere, liker antikvariater. Så den burde være midt i blinken for alle Tronsmo-kunder.» 
Tronsmo bokhandel, Instagram 9. desember 2017

Maresi. Krøniker fra Det røde klosteret / Maria Turtschaninoff

Høsten 2018. Pocket 

Det røde klosteret ligger på den lille øya Menos. Hit kommer jenter og kvinner for å unnslippe forfølgelse og vold, og her kan alle dyrke sine interesser. Det fredfulle livet rystes når Jai – en jente med sammenfiltret blondt hår, klærne stive av størknet skitt og ryggen full av arr – ankommer øya. Og mennene som er ute etter henne, kommer aldri til å gi seg før de finner henne. En dag dukker det opp et skip i horisonten ...

 

Generell litteratur

Den fleksible vegetarianer / Jo Pratt 

Våren 2018

Perfekt kokebok for deg som vil spise mindre kjøtt!

Eller eller venter middagsgjester med ulike ønsker. Velbalanserte og smakfulle vegetariske retter, som med en enkel vri kan serveres med kjøtt, kylling eller fisk. 

Sopp. Plukk & Bruk / Anne Elisabeth Scheen 

Høsten 2018

En soppbok som hjelper deg å kjenne igjen og tilberede om lag tretti ulike sopparter. Ved hjelp av enkle beskrivelser og artsbilder lærer du å sanke god matsopp på en trygg måte. Soppens matverdi og smak er beskrevet. Dessuten får du oppskrifter og tips til hvordan du kan oppbevare og bruke soppen. 

Sopp på tur / Anne Beth Scheen 

Høsten 2018

11 smakfulle og sikre matsopper. Med den lille soppboken som trygg veileder, er det bare å dra på sopptur!

Med tekst, bilder og piktogrammer, beskriver forfatteren de 11 soppenes kjennetegn, sesong, utbredelse og voksested. Hun har også tatt med noen forvekslingsarter man bør kjenne til.

Strikk bunadskofte / Merete Norheim Myrdahl

Høsten 2018

Oppskrifter til alle norske bunader. En av høstens flotteste strikkebøker! Og mest geniale!

Forfatter og strikkedesigner, Merete Norheim Myrdahl, presenterer strikkekofter til 21 av de mest populære norske bunadene. Det geniale er at de to grunnmodellene, en kort og en lang, kan kombineres med et hvilket som helst mønsterdiagram i boken. Merete har hentet inspirasjon til farger og mønster på koftens krage og mansjetter fra broderier, border og bånd fra de norske bunadene. Dermed kan alle finne en modell og et mønster som passer til akkurat sin bunad.

Nordsjøvegen. Fra Stavanger til Hidra / Jon Berg 

Høsten 2018

En matsafari langs den eksotiske, ville og vakre Nordsjøveien. 

Og langs veistrekningen ligger delikatessene på rekke og rad. For veien går langs de sagnomsuste jærstrendene, forbi Sogndalsstrand og Jøssingfjorden, og ender på Hidra utenfor Flekkefjord. En ny matsafaribok fra Jon Berg, men den aller første fra Norge.