Årets bøker 2016


VÅREN 2016:

En vakker dag (Maybe Someday). Igjen byr forfatter Colleen Hoover på kjærlighetsdrama. Her viser Colleen Hoover at hun er en mester innen New Adult-sjangeren, med sterke karakterer, medrivende handling og mye følelser i sving.

Kanskje alltid (The Edge of Always) (e-bok).
Kanskje alltid (The Edge of Always) (pocket)

Min søsters grav (My Sister's Grave) (e-bok)


HØSTEN 2016

Italia – en matsafariHer byr forfatter Jon Berg på Italias fantastiske matkultur og mangfold, iblandet morsomme og spennende reiseopplevelser fra flere turer til Italia. Reiseruten går gjennom hele landet, og gjenspeiler de geografiske og kulturelle forskjellene i Italia. Fra tyskinspirert matkultur i alpene i Alto Adige til vulkansk jord i varme Sicilia, her får du alt. Boken er laget i samarbeid med restauranten Trattoria Popolare, som har bidratt med kvalitetssikring og egne oppskrifter. Italias turistkontor i Sverige har også bidratt med hjelp. Dette er en oppfølger til Spania – en matsafari (Aschehoug Forlag 2011).

Kok & StekKulinarisk Akademi kommer i høst med en spennende og svært nyttig kokebok med koke- og steketeknikker i fokus.
Med på kjøpet får man alle oppskriftene på det som lages, som taco, stekt kamskjell, helstekt kylling osv., 100 oppskrifter, i alle fall. 
Det blir en kokebok som skiller seg ut, og som vil være nyttig for både leg og lærd. Alle ønsker jo å kunne steke en biff!

Dette er en bok om prosesser og teknikker, inndelt i to hoveddeler og ti kapitler:
Prosessene / teknikkene definerer strukturen i boka. Teknikkene som beskrives er koking, posjering, blanchering/forvelling, confitering, sous vide, pannesteking/bruning, bresering, ovnsteking, grilling og fritering.
 

Siste Åndedrag (Her Final Breath). Forfatter Robert Dugonis oppfølger til Min Søsters Grav (My Sister's Grave) fører drapsetterforsker Tracy Crosswhite inn i et livsfarlig spill. Hun  er tilbake i politijobben etter rettssaken mot søsterens drapsmann. Hun er fortsatt preget av denne opplevelsen da hun blir trukket inn i en etterforskning som truer med å ende både karrieren og livet hennes. 

En seriemorder som kalles Cowboyen dreper unge kvinner på billige moteller i Nord-Seattle. Selv etter at en stalker legger igjen en truende melding til Crosswhite, hvor han antyder at drapsmannen eller en copycat er ute etter henne, får hun ansvaret for å pågripe Cowboyen. Det er få spor og ofrene blir flere, og Tracy oppdager at løsningen på drapene kan finnes i en ti år gammel drapsetterforskning som andre, inkludert avdelingssjefen hennes, Johnny Nolasco, foretrekker å holde skjult. Greier Tracy å stoppe Cowboyen, eller blir hun hans neste offer?

Alle som elsker krim vil få et adrenalinkick av denne boken.