Om Gursli Berg

«Jeg er ingen forteller. Ikke ennå. Men hvis jeg venter til jeg blir det, til jeg kan skrive ned det som skjedde slik det burde fortelles, vil jeg ha glemt det. Så jeg skriver ned mine erindringer nå, mens alt fremdeles står klart og tydelig for meg.»
Maresi, Krøniker fra Det røde klosteret, bok 1

Gursli Berg er et lite, men seriøst forlag. Vi ønsker å gi ut den beste litteraturen som er tilgjengelig, å presentere de gode forfatterne som byr på den store leseropplevelsen. Vi har et sterkt fokus på litteratur av høy kvalitet.

Vi publiserer bøker innenfor mange sjangre. Det skal være kvalitet i alle ledd, og vi arbeider med noen av de beste innen sitt felt, det gjelder forfattere, kokker, designere, fotografer, oversettere og andre språkkyndige. Våre bøker er kjent for å ha lekker design og innbinding.

Skjønnlitteraturen skal være en sterk opplevelse, den skal engasjere og sette følelser i sving. Vi ønsker lidenskap og sterke karakterer, som berører og inspirerer. Og som byr på det uforklarlige og eksistensielle ved livet. Vi er stolte utgivere av bl.a. Tracy Crosswhite-serien av Robert Dugoni, og den nye fantasy-serien «Krøniker fra Det røde klosteret» av Maria Turtschaninoff. New Adult-dronningen Colleen Hoover er også en sterk forfatter hos oss.

Sakprosaen skal by på kunnskap og engasjement, og vi leter etter forfattere som har viktig kunnskap å dele med leseren. Et av forlagets nisjer er å lage bøker om mat og drikke, gjerne i kombinasjon med reise. Flere av de egenproduserte kokebøkene har blitt nominert til årets kokebok. I 2014 ble Duft av jul av Eyvind Hellstrøm kåret til årets kokebok av NRK. I 2016 ble Kok&Stek av Kulinarisk Akademi kåret til årets kokebok av Apéritif og NorliLibris.

Gursli Berg forlag ble etablert høsten 2012, og gir ut 6–8 bøker i året. Forlagets bøker distribueres gjennom Sentraldistribusjon.